DuckTales Remastered

Gamers, vooral gamers rond de 30, zullen DuckTales Remastered met veel nostalgische gevoelens bekijken. Daarin ligt ook het gevaar, maar dit nostalgische gevoel is wellicht wel noodzakelijk om in een tijd van 60 fps en 1.8 TFLOPS aan grafische kracht te kunnen overleven.

Om in de mood te komen hebben wij de oude NES er weer bij gepakt en de games, welke wij als kontkrummels van twee turven hoog helemaal grijs gespeeld hebben, er weer bij gepakt. Het blikkerige geluid van de DuckTales tune knalt uit de surround set, nog even herkenbaar als in de 1980’s en al springend op onze wandelstok vinden wij onszelf de levels doorkruizen, waarbij wij, na zo veel jaren later, nog steeds elke geheime locatie en schatten weten te vinden.

Voor de gamers die de originele spellen niet hebben gespeeld, geen nood, de basis is vrij simpel. Het spel draait om Dagobert Duck (Scrooge McDuck), de rijkste eend van heel Duckstad en oom van de bekende Disney eend, Donald Duck. Niet zoals de bekende televisieserie doet voorkomen, is Oom Dagobert in de games altijd opzoek naar avontuur en schatten. Hij reist hiervoor de hele wereld af. Gewapend met een wandelstok kun je op vijanden springen of als een golfclub rotsen en andere voorwerpen wegslaan om zo de vijand te verslaan of verborgen schatten bereiken. Vrij simpele gameplay dus. In DuckTales Remastered is daar niets aan veranderd en blijft het soms tergend moeilijk om de sprongen juist te timen en de levels door te worstelen, om vervolgens aan het einde hiervan een bossfight aan te gaan.

De remake haalt vooral de kracht uit de ingesproken en geanimeerde cutscenes en echte stemmen van de originele acteurs uit de serie, wat in de NES versie technisch niet mogelijk was. Dit, samen met de kleurrijke en levendige levels geeft DuckTales Remastered dat beetje extra wat het bestaansrecht van deze remake rechtvaardigt.

De levels doorlopend, vind je een groot aantal diamanten. Deze zijn te gebruiken om het één en ander te unlocken. Denk hierbij aan concept art of vergelijkende afbeeldingen tussen de remake en de NES versie. Om alles te verzamelen zal je de game enkele malen moeten doorlopen, van één playthrough is niet voldoende om alles bij elkaar te sprokkelen.

Voor een kleine 15 euro is DuckTales Remastered erg vermakelijk en ben je er toch wel een aantal uurtjes mee zoet. Helemaal als je alle extra content wilt verzamelen. Een platform game, zoals wij die van vroeger kennen, tergend lastig, maar zeer bevredigend bij het halen van de eindbaas. Nostalgie is voor vele de grote drijfveer, maar ben je nog niet zo oud en wil je gewoon even weg van om de 5 minuten een save-mogelijkheid, regenerating health en über graphics, dan zou ik zeker een titel als deze aanbevelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *