Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations is een fighter die eigenlijk niet echt valt te vergelijken met enig andere fighter, het heeft bijvoorbeeld elementen overgenomen uit vele fighting games.

Waren de eerste Naruto games nog spellen waar je de vrije hand had met waar je naar toe ging en kon je vrij door een wereld lopen, in dit deel is het meer gericht op het vechten tegen de vele verschillende ninja’s die in de series aan bod zijn gekomen. Er is nog wel een verhaallijn in dit deel maar die is eigenlijk meer in het spel aanwezig om de verschillende gevechten te verklaren in plaats van dat het daadwerkelijk iets toevoegt aan het spel.

Wanneer je het spel hebt opgestart en je begint aan de storymode is het eerste wat je opvalt de prachtige animaties. De introductie van het spel ziet er prachtig uit en al wordt het verhaal verteld in storybook modus waarbij je steeds op A moet drukken om verder te gaan (wat je een beetje uit het verhaal haalt om eerlijk te zijn en onverwacht is eigenlijk) word je wel in de sfeer van het spel getrokken. De echte fans hebben zelfs de mogelijkheid om de voice over in het Japans te beluisteren als zij dat willen.
Het is jammer dat het spel weinig geanimeerde tussenstukjes heeft, mede omdat je steeds verder moet drukken krijg je steeds het gevoel dat de verhaal mode er bij zit omdat ‘dat hoort’.

Ten opzichte van de voorgaande delen is de gameplay overhoop gehaald. Zo is het niet langer een kwestie van correct timen van je moves maar moet je verschillende combo’s leren, even snel een potje spelen zit er dus niet meer in want de moves kunnen best lastig zijn en het is nu echt een kwestie van goed de combo’s leren. Ook kan je niet meer onbeperkt teleporten, je hebt nu een balk die langzaam leeg loopt wanneer je de teleport gebruikt maar gelukkig ook langzaam zich weer vult. Het spel is dus een stukje strategischer geworden, helaas daardoor ook wat minder uniek ten opzichte van andere vechtspellen. Verder kan je nu van tijd tot tijd een sidekick oproepen (niet bij elk gevecht) waardoor je nog vettere combo’s kan maken en die zelfs het verschil tussen winnen en verliezen kunnen betekenen. Maar met buttonsmashing kom je ook wel een flink eind.

De gevechten vinden plaats in verschillende arena’s in verschillende omgevingen waarbij het eigenlijk zonde is dat je niet echt van de omgeving gebruik kan maken waardoor het daadwerkelijk een arena blijft die gevuld is met objecten maar toch ook weer niet. Zonde want juist op dat punt kon men zich meer onderscheiden van de voorgaande delen. Wel zijn er gelukkig een paar objecten die je bij je draagt waarmee je het leven van je tegenstander nog zuurder kan maken wat soms onverwachte resultaten heeft.

Wat ik persoonlijk ook erg mistte waren eindbaas gevechten, een story mode is gewoon opeens afgelopen, gelukkig kan je het verhaal van meerdere karakters volgen maar op een gegeven moment is het klaar en voorbij en heb je alleen nog de vrije gevechtsmode en de multiplayer, al kan je als ware fan natuurlijk altijd nog de story mode opnieuw spelen.

Grafisch is dit spel eerlijk waar een pareltje qua vechtspellen, de stijl van de animatie serie is perfect omgezet in het spel en de spaarzame filmpjes die er in zitten voelen ook aan als onderdeel van de serie, de hele sfeer neemt je perfect mee in de wereld van Naruto en liefhebbers van de serie en de manga’s zullen een feest van herkenning betreden. Helemaal wanneer de gevechten beginnen merk je dat ook daar er veel aandacht is besteedt aan hoe het er in de serie uit ziet. Een werk vol van liefde voor de wereld van Naruto.

Ondanks dat het spel niet al te moeilijk is en het klinkt als ‘gewoon een fighter’ is dit spel niet voor iedereen, je moet daadwerkelijk wel wat kennis hebben van deze series, niet omdat je het dan niet zou kunnen spelen maar omdat je gewoon het geheel mist van waar de serie over gaat, waarom bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden en hoe alles bij elkaar hoort, waar de meeste andere spellen dat nog proberen doet Naruto Shippuden : Ultimate Ninja Storm Generations dat eigenlijk niet. (met 70 karakters is dat alleen maar nog verwarrender). Het is jammer dat het spel ook geen poging waagt om het ook maar aan de speler uit te leggen. Het is daarom echt puur en alleen voor de liefhebbers van Naruto en dat is aan de ene kant toch wel een beetje jammer. Verder brengt het spel helaas voor de fans niet echt veel vernieuwends, er wordt niet echt veel verteld wat de fans nog niet weten waardoor het spel niet echt voelt als een aanvulling op de serie waardoor je het spel eigenlijk alleen maar haalt als je als fan op zoek bent naar een goede fighter in de wereld van Naruto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *